Keynote sprekers bekend

Dit jaar staat het thema ‘Het Moderne KCC: van visitekaartje naar strategisch partner’ centraal.

Het KCC is dé cruciale link tussen overheden en de burger. Toch ligt nog vaak het accent op het KCC als uitvoerend sluitstuk van overheidsbeleid. Het moderne KCC is echter veel meer. Het is een bron van informatie voor beleid en verdient een strategische rol. Om het beleid, de uitvoering en de beleving van de burger (vooraf) beter in lijn te krijgen. En om het KCC aantrekkelijker te maken voor gedreven professionals. Want een tevreden medewerker leidt tot tevreden burgers.

Maar hoe pakken we dit aan? Wat vraagt dit van het leiderschap van het KCC? Hoe zet je technologie in om ruimte te maken voor “de menselijke maat”, voor zowel burger als medewerker? En hoe kan data-gedreven werken de businesscase van het KCC verduidelijken?

Het KCC moet zichzelf op de kaart zetten als strategisch partner binnen de organisatie. Hoe kun je als KCC-manager proactief deze zichtbaarheid en waardering bewerkstelligen?

Tijd voor praktische tips om het KCC op de kaart te krijgen en te behouden als waardevol onderdeel van de organisatie én aantrekkelijke werkgever.

De inspirerende keynote visies:

Maar niet zonder ons
Het vertrouwen in de overheid is historisch laag. Dus wordt in Den Haag naarstig gezocht naar manieren om dat vertrouwen te herstellen. KCC’s hebben in alle scenario’s een sleutelrol. Om echt een responsieve overheid te worden, zal het KCC zich als strategisch gesprekspartner wat assertiever moeten opstellen. Otto Thors schetst dit speelveld en zet je aan het denken over constructief ambtelijke activisme.
Dagvoorzitter Otto Thors, Adviseur, Spreker, Podcast- host De Publieke Ruimte

De digital Decade: versnelling in digitale dienstverlening
Digitale dienstverlening waarin de inwoner controle heeft over haar eigen data? Waar je als gemeente nieuwe technologie snel en effectief kan implementeren? Europa helpt. De afgelopen jaren heeft de Europese Commissie de stip op de horizon gezet rondom de digitale transformatie; de ‘digital decade’. In een inspirerend en prikkelend verhaal nemen Jonas en Sophie je mee wat het effect op jou als inwoner en KCC gaat hebben. 
Jonas Onland, Programmaleider Digitalisering en Europa, VNG
Sophie van Velzen, Coördinerend Strategisch Adviseur Digitalisering Europa, VNG

Denken we wel commercieel genoeg?
Inwoners en bedrijven zijn voor veel producten en diensten aangewezen op de gemeente waarin zij wonen, of in geval van een bedrijf, gevestigd zijn. Een specifieke partij dus waarvan zij gedwongen deze producten en diensten moeten afnemen. Of zij nu willen of niet, burgers en ondernemers hebben geen keuze. Danny heeft de doelsteling ‘zorg dat als ze naar een ander zouden kunnen gaan, ze het niet willen omdat de kwaliteit van Dienstverlening hier beter is dan bij de ander’. In deze keynote lezing gaat hij in op hoe hij vanuit deze doelstelling dagelijks sturing geeft aan het realiseren van deze visie en welke successen, maar ook hobbels, hij hierbij tegenkomt.
Danny Colijn, Directeur Dienstverlening, Gemeente Rotterdam

Het KCC is geen Calimero maar een cruciaal onderdeel van de overheid! 
Nederland Wereldwijd helpt dagelijks klanten vanuit de hele wereld. Maar hoe positioneer je jezelf nou als KCC bij partners in- en extern? Wat werkt wel en wat werkt niet en wat is nodig in de interne organisatie om de waardevolle informatie op alle tafels te kunnen brengen?
Daniël Timmermans, Hoofd Nederland Wereldwijd, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Save the date: donderdag 12 oktober! Meld je nu aan en betaal €395,- excl. BTW per persoon! De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting registreren en betaalt slechts € 197,50,- Klik hier om aan te melden

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het KCC Congres en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN