Dienstverlening heeft alles te maken met houding, gedrag en samenwerking

Tijdens de coronacrisis bleek eens te meer het belang van klantcontactcentra (KCC) binnen de overheid- en woningcorporatiesector! In een tijd van plotselinge verandering hebben bewoners/burgers/klanten veel vragen en behoefte aan menselijk contact. Dat legt extra druk op medewerkers die werken op een KCC-afdeling. Hoe blijf je kennis en ervaring met elkaar delen in tijden van thuiswerken? De noodzaak om informatiestromen en onderlinge (online) communicatie op elkaar af te stemmen is groter dan ooit. Het KCC krijgt een andere invulling, ze opereren steeds breder. Adviesraadlid Suzanne Kursten: “Dienstverlening heeft alles te maken met houding, gedrag, communicatie en samenwerking. Dienstverlening is geen project, programma of afdeling, maar raakt alles wat we doen in de (overheids)uitvoering. Het betreft in feite iedere vorm van interactie met inwoners, ondernemers en zelfs in de interne samenwerking.”

KCC kan hierbij een belangrijke spin-in-het-web-rol vervullen. Kortom, vóórbij het KCC!

Suzanne Kursten is Directeur van Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) die zich inzetten in voor verbetering, professionalisering en innovatie van de gemeentelijke dienstverlening. De VDP werkt samen met partners binnen en buiten de overheid, maar borgt haar zelfstandigheid door onafhankelijk te blijven. De VDP wil zich met alle leden inzetten om op een aantal fronten gerichte interventies te doen om de dienstverlening de kant op te bewegen waar we die hebben willen. Dienstverlening geredeneerd en opgezet vanuit ‘de inwoner’. Begrijpelijk, toegankelijk en op het juiste niveau.

De VDP biedt een platform en streeft ernaar om de kwaliteit van de overheidsdienstverlening aan het publiek op verschillende manieren te helpen verbeteren:

  • Persoonlijk contact en kennisuitwisseling mogelijk maken tussen leden
  • Bijdragen leveren aan beleidsvorming
  • Ondersteunen van kansrijke initiatieven
  • Verbinden van verschillende activiteiten m.b.t. publieksdiensten
  • Beïnvloeden van het landelijk beleid

Als lid van Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) ontvang je € 50,- korting op deelname met de code VDP50KCC. Elke tweede persoon van dezelfde organisatie ontvangt 50% korting op het reguliere tarief.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het KCC Congres en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN