DIT is nodig, casus Wet Open Overheid

Van visitekaartje naar strategisch partner. Hoe doe je dat?

Al weer een tijdje geleden heeft de centrale overheid het programma “De overheid geeft Antwoord©” ingericht. Al onze systemen zijn hier dan ook op ingericht. Maar is dit wat we willen?

Nieuwe wetgeving zoals de Who, Wep, Woo, Wdo, Wmebv geven eigenlijk al het antwoord :). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele Europese weten en regels die Nederland gaat verplichten naar meer openheid en transparantie.

Op maandag 8 mei bezocht minister Hanke Bruins Slot de gemeente Buren om te kijken hoe zei DIT aanpakken en in de praktijk brengen. Om onze ambities om van Antwoord© naar een proactieve en persoonlijke dienstverlener midden in de (informatie)samenleving te komen en te kunnen voldoen aan al deze nieuwe wetten en regels moeten we namelijk een Digitale Informatie Transitie (DIT) doorlopen.

DIT doet de gemeente Buren niet alleen.

Aan de hand van de casus Wet Open Overheid laten we in deze deelsessie zien hoe je DIT kunt realiseren. Samen met de minister publiceerde de gemeente Buren dan ook het VNG “Startplan Actief Openbaar maken”. Een initiatief van 30 samenwerkende gemeenten die binnen de Open Webconcept beweging werken aan de Digitale Informatie Transitie. Samen werken ze aan de ontwikkeling van digitale bouwstenen die hiervoor nodig zijn voor. Onderstaande filmpje van de VNG Gemeentedelers geeft een korte samenvatting van de Open Webconcept beweging  https://www.youtube.com/watch?v=kIkjZB2BFwc

De volgende spreker neemt je mee in een inspirerend verhaal tijdens de sessie DIT is nodig, casus Wet Open Overheid

Donderdag 12 oktober a.s. vindt het KCC Congres plaats in Burgers’ Zoo Safari Meeting Centre te Arnhem. Schrijf je in en betaal €395,- excl. BTW per persoon! De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting registreren en betaalt slechts € 197,50,- Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Overzicht nieuws